Cedrovi proizvodi

Žlica meda, žlica cedrovog ulja i žlica cvjetnog praha. Uzimati tjedan dana.

ZA UBRZANJE MISLI

Cedrovi proizvodi

“Cedar živi petsto i pedeset godina. Milijunima svojih igličastih listova on danju i noću prima i skuplja u sebi energiju svjetla, njezin čitav spektar. Za vrijeme života cedra, nad njim se kreću sva tijela, koja odražavaju energiju svjetla…

Čak je i u najmanjem komadiću cedra više blagotvorne energije za čovjeka, nego u svih, ukupno uzevši, umjetnih energetskih postrojenja na Zemlji.

Cedar prima energiju koju čovjek šalje Kozmosom, čuva je, i u trenutku kad je to potrebno, šalje je dalje. Šalje je dalje kad je nema dovoljno u Kozmosu, znači, u čovjeku, u svemu što živi i raste na Zemlji…”

SADNJA SJEMENKI CEDRA

Izvaditi sjemenje iz šišarke i metnuti u vodu. Neka stoji 3 dana u vodi. Vodu mijenjati svaki dan. Izvaditi ono sjemenje koje je ostalo na dnu – sjemenje na vrhu nije kvalitetno za sadnju – pa ga posaditi u lonac kako je opisano u 1.-3. knj. o Anastaziji.

Sjemenje posaditi u lonac na proljeće (trebalo bi proklijati za 2 mj.), a nakon otprilike 2. god. se mali cedar može posaditi van, u zemlju.

Ulje od sibirskog cedra

Kakvo nam bogatstvo otkriva Anastazija vraćajući se prvobitnim izvorima. Neki možda neće povjerovati njezinim riječima iz prve knjige. No sumnje danas mogu biti u potpunosti uklonjene. Biblija, tajna znanost i suvremena znanost govore isto, potvrđujući riječi sibirske čarobnjakinje.

Sadržaj cedrovog ulja (neke osnovne komponente):

Naziv Udio Naziv Udio
Vitamin B1 0,39 – 0,66% Fosfor do 0,84%
Vitamin B2 0,14 – 1,17 % Kalcij do 0,11%
Vitamin B3 1,05 – 1,40% Molibden do 0,2%
Vitamin E 9 – 10,12% Nikl do 0,078%
Bakar do 4% Jod do 0,5%
Magnezij do 5,51% Kositar do 0,0029%
Mangan do 16 % Bor do 0,0002%
Silicij do 3,2% Cink do 0,13%
Vanadij do 0,037% Željezo do 0,19%
Kalij do 0,659%

Sadrži također barij, titan, srebro, aluminij, jodide, kobalt, natrij, ugljične hidrate (uključujući glukozu, fruktozu, saharozu, škrob, dekstrine, pentoze, celulozu, pepeo), bjelančevine, kao alumine, globuline, glutaline, prolamine.

Cedrovo ulje bilo je upotrijebljeno kao ljekovito sredstvo: na Sibirskom državnom medicinskom sveučilištu; u Tomskom znanstvenoistraživačkom institutu za balneologiju i fizioterapiju; u Centralnom znanstvenoistraživačkom laboratoriju; u znanstvenoistraživačkom onkološkom institutu Tomskog centra za znanstvena istraživanja pri Ruskoj akademiji medicinskih znanosti; u Rehabilitacijskom centru za liječenje osoba, stradalih od havarije Černobilske nuklearne elektrane.

Liječenje cedrovim uljem bilo je primijenjeno na skupinu ljudi, oboljelih od gastritisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, zatim na skupinu ljudi, operiranih od raka na želucu, te skupinu oboljelih od astenije, psihopatskih poremećaja s izraženom osjetljivošću simpatičnog živčanog sustava (povećan umor, nesposobnost za rad, poremećaj sna, učestala psihička klonulost i povremene glavobolje). U svim slučajevima liječenje nije bilo jednako učinkovito. Liječnici znanstvenici su jedinstveni u mišljenju da primjena cedrovog ulja ne izaziva kontraindikacije neovisno o kojoj se bolesti radi.

Sibirski cedar – simbol je snage, dugovječnosti, zdravlja i otpornosti. Cedar raste gotovo isključivo u Rusiji zadržavajući prirodna svojstva. Osnovnu odliku cedra čine sjemenke ili oraščići. Sakupljanje cedrovih oraščića odavna je predstavljalo jednu od osnovnih proizvodnih djelatnosti kojom su se bavili stanovnici Sibira i Urala. Još u vrijeme Ivana Groznoga cedrovo se ulje izvozilo iz Rusije u Englesku i u druge zemlje. Prilikom izgradnje poznate Transsibirske željezničke pruge uzeta su u obzir područja u kojima uspijeva cedar. Cedrovo ulje koje daju oraščići, oduvijek se smatralo poslasticom. Ono je izuzetno bogato vitaminima i mineralima. Današnji znanstvenici su potvrdili da se samo u cedrovom ulju nalaze korisne tvari i vitamini, koji su sadržani u količini, koja je napovoljnija za stabilizaciju i normalizaciju organizma nakon svih povreda i bolesti. Lijekove, dobivene od cedrovog ulja, organizam lako prima i oni ne izazivaju gotovo nikakve kontraindikacije. Akademik Pallas, koji je još 1786. g. temeljito proučio osobine bilja koje raste na području ruske države, i koji je svoj trud osobito posvetio carici Katarini, napisao je: “U Švicarskoj upotrebljavaju cedrove oraščiće u ljekarnama. Od njih pripravljaju mlijeko koje se prepisuje kod prsnih i unutarnjih bolesti, kao i ljudima koji su razdražljivi i koji pate od umora…”.

Na svjetskom tržištu cedrovo je ulje uvijek imalo visoku vrijednost. Taj proizvod potrošači nisu nikada prestali upotrebljavati.

Primjena ulja

Ulje se može primijeniti na mnogo načina u liječenju različitih bolesti. Najučinkovitije se koristi u preventivne svrhe i najčešće na sljedeći način:

1 čajna žličica ulja 30-60 min. prije jela 2-3 puta dnevno tijekom 40 do 60 dana.

Ulje treba uzimati u sitnim gutljajima tako da se razrijedi u slini.

Kemijski sastav ulja potvrđuje njegovu visoku vrijednost i učinkovitost primjene u medicinske svrhe. Cedrovo ulje sadrži više fosfatidnog fosfora (vrijedan hranljivi proizvod za ljudski organizam, osobito mladi) nego sva druga poznata ulja. Ulje pomaže sačuvati visoku radnu sposobnost , može poboljšati sastav krvi, te spriječiti tuberkulozu i slabokrvnost. Niti jedan drugi prehrambeni proizvod se ne može usporediti s cedrovim uljem po sadržaju magnezija. Magnezij proširuje krvne žile i smanjuje povećanu osjetljivost živčanog sustava. Od 19 aminokiselina koje ulaze u sastav bjelančevina u ulju, 70% su nezamjenjive. Sastav vitamina, sadržanih u ulju, pomaže u rastu ljudskoga organizma (vitamin A). Vitamini pomažu u normalizaciji rada živčanog sustava, Mogu poboljšati sastav krvi i blagotvorno djelovati na kožno tkivo (vitamini B i D). Ulje je naročito bogato vitaminom E (tokoferol – od grč. tókos – porod i férō – nosim). Istraživanja su pokazala da samur ne može dati potomstvo ako njegov dnevni obrok ne sadrži cedrov oraščić.

Cedrovo ulje predstavlja prirodan koncentrat vitamina F. Ono sadrži tri puta više vitamina F nego proizvod “Vitamin F”, dobiven od ribljih masnoća. Vitamin F predstavlja nezamjenjive masne kiseline, koje pomažu pri smanjenju kolesterola u krvi i koje sprečavaju pojavu zadebljanja na stijenkama krvnih žila. Cedrovo ulje koje je prirodan prehrambeni proizvod, nema kontraindikacija, i može se upotrebljavati ne samo kao prehrambeni proizvod, nego i u medicinske svrhe i preventivno.

Cedrovi proizvodi mogu se nabaviti iz: