O Anastaziji

Već sedam godina, sjajan pisac, filozof i ekonomist, političar novoga tipa privlači srca ruskoga naroda.
Uskoro će njegova djela postati polazištem za znanstveni rad raznih stručnjaka, uključujući nastavnike, odvjetnike, menadžere, financijske stručnjake, zemljoposjednike, astronome, povjesničare i druge. Njegov svjetonazor su već prihvatili mnogi pjesnici, glazbenici, bardi, umjetnici i pisci. Sad već ima dosta ozbiljnih ljudi koji aktivno primjenjuju ideje, iznesene u ciklusu knjiga Zvonki cedar ruski.

Prof. Dr. Viktor Jakovljevič Medikov, doktor ekonomskih znanosti, zastupnik 1. i 2. saziva Savezne skupštine Ruske Federacije

Volim ove knjige i puno crpim iz njih. Osjećam da čitajući ove knjige čovjek učvršćuje svoju vjeru u Boga.
Knjige Vladimira Megrea pomažu nam voljeti više Boga. On nam prenosi ovu univerzalnu istinu riječima Anastazije. Teolozi će možda pronaći neke sporne teme. Netko će možda reći da je to neka vrsta hipoteze ili nešto drugo. No, vjera u Boga i povrh toga, ljubav prema Bogu gaji se na način da izrasta iz sitnoga zrna u vječnu ljubav. Puno prije onoga svijeta, čovjek još u ovome svijetu postaje sretan. Knjige Vladimira Megrea pomažu nam postati sretnima.

Talgat Safič Tadžudin, Vrhovni muftija Ruske Federacije

Volim knjige s psihološkom i duhovnom tematikom, u kojima autor razmišlja o tome tko smo, preispituje naše mjesto u svijetu. O ovome bih mogla dugo pričati. Želite li potražiti imena autora, onda su to sigurno Ankhele de Kuate, Paulo Coelho, Vladimir Megre, Bernard Werber.

Ani Lorak, ukrajinska pop pjevačica, spisateljica pjesama, glumica, poduzetnica i bivša UN-ova veleposlanica dobre volje

Svaki građanin Ruske Federacije ima pravo na hektar zemlje. Nije li to izvanredna nacionalna ideja? Megreove knjige o Anastaziji poslužile su kao snažna motivacija za narodno stvaralaštvo. Nije li to čudesno? A možda će jednom biti napravljeni film o ovoj nevjerojatnoj priči … Jedno mogu sa sigurnošću reći: Preporod Rusije će početi u Sibiru. Tu ima još uvijek puno ljudi, sposobnih upustiti se u ovaj izazovan pothvat. Vrijeme će pokazati da sam bio u pravu.

Aleksandar Mihajlov, ruski narodni umjetnik

Jaak kaže da je ciklus knjiga pod naslovom Anastazija znatno utjecao na njegovu odluku da se odseli izvan grada. Joala, koji je duhom bio dugo prisutan u Prirodi, izjavljuje: „To je osoba koja dugo živi negdje u tajgi. Vladimir Megre je napisao osam knjiga o njoj. Bit će dobro za svakoga da ih pročita. Prošloga sam ljeta pročitao svih osam jednu za drugom i pomislio: ‘Moj Bože, kakav sam to život živio do sada!’“

Jaak Joala, estonski pjevač

Sada, tada, na ljestvici uspješnosti V. Megre ostvaruje brojku od 5.3, to jest njegov društveni značaj je 200.000 puta veći od produktivnosti prosječnoga stanovnika Zemlje. Postoji samo nekoliko sličnih dostignuća godišnje u svim područjima.
Reći ću da se brojka veća od 5 na ljestvici uspješnosti odnosi na stupanj kreativne uspješnosti akademika Nacionalne akademije za javni razvoj. To je najviši stupanj koji se može dodjeliti. Uveli smo također i granicu tolerancije za pesimiste!
Vladimire Nikolajeviču, čestitke!
(Iz engleskoga izdanja I. knjige Anastazija, Ringing Cedars Publishing House LLC, 2015.)

Boris Aleksejevič Minjin, Predsjednik Međunarodne akademije javnog razvoja